mandag den 29. marts 2010

Bambus gulv

Bambus gulv

Bambus gulv Bambusgulve

Et bambus gulv er meget slidstærkt og en forholdsvis ny træsort på det danske og skandinaviske marked. Når man taler et bambus gulv tænker man uvilkårligt på bambus som vi kender det med en bambuspind der støtter en blomst ude i haven, men bambus i forbindelse med gulv er noget helt andet. Bambus er som et træ med ved og kerneved med mere og bygget op som et almindeligt træ som vi kender det, og derfor kan man kalde det et bambus gulv. Når en gulvslibning udføres er det med de bedste gulvslibemaskiner og de bedste materialer til gulvbehandling. Bejdsning ( bejsning ) af trægulve kan give et antik præg eller du kan få en bejdse ( bejse ) i rene farver eller som imitation af et eksotisk trægulv. Der er ingen former for gulvbelægning der kan slå trægulve, som er in og som danner trends i vort moderne samfund. Få en god pris på gulvarbejde i din bolig, vi tager telefonen alle dage også aften og weekend, eller se her på hjemmesiden. Trægulve med olie bliver mere og mere almindeligt – også til stærkt trafikerede gulve, og i modsætning til lak, som lægger sig oven på gulvet, trænger olien ned i træets fibre. Et massivt gulv der er vedligeholdt, er også en salgsparameter den dag du skal sælge. Trægulve berører alle mennesker hver dag. Vi tilråder ikke gør-det-selv folk selv at foretage gulvafslibning, idet der er en risiko for at ødelægge trægulvet. Man kan behandle gulve med sæbe alene, men for at undgå gulning af træet hvis man ikke er påpasselig med at sæbehandle ofte, tilrådes at ludbehandle først. For at udjævne småskader og hakker bruges en hurtigttørende spartelmasse.

Renovering af bambus gulv er forholdsvis enkelt

Bambus forbinder vi med noget hult plantemateriale, men den type bambus der bruges til fremstilling af gulve ligner faktisk et træ i opbygning. Bambus er derfor lige som alt andet trægulv i forbehandling, efterbehandling samt rengøring og vedligeholdelse. Det er desværre ikke alle der kan levere et lige godt resultat, så sørg for at det er en virksomhed der har nogle gode referencer og virker troværdige. Den altid populære eg har i århundrede givet danskerne elegante og slidstærke gulve. Træ påvirkes af lyset og kan ændre nuance eller farve alt afhængig af typen på gulvbehandling og intensiteten af UV stråler eller lys. Præcision i arbejdet er afgørende for os, vi lægger vægt på præcision og kvalitet i både det håndværksmæssige og i aftalegrundlaget, vi garanterer korrekt gennemført tømrerarbejde udført til tiden. Endvidere danner lyse trægulve den perfekte ramme for interiør i kontrast farver. Lud er specielt fremstillet for at standse træets gulningsproces og give lyst træ en meget lys, ensartet og hvidskuret overflade med synlig træstruktur. Et bambus gulv kan efterbehandles som alle andre trægulve med olie, lak eller lud. Ludbehandling bevarer den lyse farve på gulve af nåletræ, ask, bøg mv., der ellers bliver mørkere under sollysets påvirkning. Trægulve skaber hygge og udgyder varme i boligen og kan holde i mange år uden at blive forældede og så er det oven i købet nemt at genskabe Trægulvenes oprindelige udseende. Derfor er en gulvbehandling med gulvolie eller olie og lud det bedste. Asketræ har en række egenskaber, der gør at det i stor udstrækning anvendes som trægulv.

Et bambus gulv slibes på almindelig vis.

Et bambus gulv kan renoveres på almindelig vis. Disse slibes ned med sanspapir som har en fin korn (korn 150 eller finere) eller der bruges et slibenet på en runelpolermaskine. Herefter støvsuges grundigt for at fjernes slibestøv. Ved lakering er det vigtigt med en god udluftning, men vær opmærksom på at holde temperaturen på minimum 18 grader på de kolde årstider. Lakken udlægges med 2 eller 3 lag alt afhængig af gulvets beskaffenhed og hvor længe man ønsker at det skal holde, På nye – eller afhøvlede gulve skal der bruges 3 lag. Voks kan bruges på alle typer trægulve, hvor porrefyldning af træets overflade ønskes. Trægulve kan som et alternativ til olie, lak eller lud, males. På et bræddegulv kan man tjekke tykkelsen ved at stikke et metalblad ned i samlingen for at måle højden ned til fjeren, mens man på parket- og lamelgulve kan inspicere tykkelsen ude ved kanten ved at fjerne fejelisten og stikke et lille spejl ned. Lud behandling er egentlig ikke en overfladebehandling i sig selv, idet det efterlader trægulvet mere sårbart, derfor skal det have en beskyttende gulvbehandling. Mørke trægulve giver en følelse af eksklusivitet og stil. De billigst priser på gulvslibning får du hos os, vi tilbyder en fast lav pris og kort ventetid. Man har altid forbundet håndværk med stolte traditioner og professionelle fagfolk, der aldrig ville gå på kompromis med kvaliteten af deres arbejde. Men, et massivt trægulv er et levende materiale med nogle fantastiske kræfter og egenskaber. Fordi vi gør arbejdet på vores egen grundige facon, lægger vi stor vægt på selv at uddanne vore medarbejdere.

Du får et fantastisk flot gulv med bambus

Derfor er den visuelle effekt at et lyst gulv overraskende stor, man siger, at et lyst gulv kan give 5 – 10 m2 ekstra ud fra en visuel betragtning. Et bambus gulv er helt nyt på det danske marked og ikke som et gulv i for eksempel fyr. Med et gulv i fyr plank går man ikke forgæves, det er et gulv som har været bruge i mange hundrede år i danmark og kendes lige fra vikingetiden. Træ udsættes for en række påvirkninger som kan nedbryde det mere eller mindre hurtigtog de fleste af disse påvirkninger er af biologisk eller klimatisk art, hvor nedbrydningen kan have forskellige konsekvenser, – i de værste tilfælde kan træets konstruktive styrke ødelægges, så bygninger eller andre konstruktioner bliver alvorligt beskadiget. En let afslibning mellem første og anden gang lak er oftest nødvendigt idet fiberne i træet kan rejse sig.

Bambus gulv Byens Gulve Aps. www.byens-gulve.dk Bambus gulv

Langt de fleste ridser opstår på grund af snavs og småsten, det er derfor en god idé at tage skoene af eller at bruge dørmåtten flittigt. De billigst priser på gulvslibning får du hos os, vi tilbyder en fast lav pris og kort ventetid. Menneskers velvære og varmebalance afhænger mere af temperaturen i vægge og gulv end af temperaturen i luften. Frekvens for gulvafslibning og renovering af trægulve? Et trægulv må slibes når der er behov for det, så det er meget svært at sige, for det afhænger af slid og gulvenes brug, der vil være mere slid på et trægulv ved en stor børnefamilie med hund end ved 2 pensionister! Et trægulv med en gulvbehandling der giver stil, bliver aldrig umoderne. Det giver et ekstra levende gulv, men også en god grobund for smuds og snavs. Løvtræsgulve er mere slidstærke end fyr, og giver helt nye muligheder til at skabe er peronligt interiør, – Bøg, eg og ask er mest brugt som løvtræsgulve. I Danmark har vi anvendt fyrretræ til gulve i mange hundrede år, så derfor findes der intet andet gulv Gulvbehandlingen på et trægulv er vigtig for gulvets stil. Gulvbehandlingens visualitet skal udstråle individualisme.

Afslibning af plankegulve

Og det kan være utroligt skuffende og tidskrævende, hvis arbejdet ikke bliver udført ordentligt eller til tiden. De massive plankegulve har typisk en tykkelse på over 20 mm og lægges derfor fortrinsvis på strøer eller træflader i selvbærende gulvkonstruktioner. Oliebehandling, ludbehandling og gulvlakering er de former for gulvbehandling som er mest brugt i danske boliger. Det er ikke småpenge danskerne investerer i udbygninger, tilbygninger, nyt tag, døre og vinduer. Mange gulvbelægninger er slidstærke og brugsvenlige, men ingen kan måle sig med trægulve, et naturens materiale der et behageligt at gå på. Du får mulighed for at følge med i arbejdet og have en løbende dialog med den ansvarlige gulvmand. Vi giver dig svar på alle de spørgsmål, du måtte have. Bambus gulv findes som planker men bruges med som flydende gulv. Ved et flydende gulv limes gulvbrædderne til hinanden og fastgøres til underlaget. Der er ikke noget bedre end duften af træ, en duft der gør, at man føler sig et med naturen. Gulvolie bruges til behandling af indendørs trægulve m.v., – gulvolie fremhæver træets struktur og giver træet en fantastisk flot og eftertragtet patina. Olien trækker ind i træet og fremhæver farven, samtidigt med at overfladen bliver smudsafvisende.

Indfarvning af bambus gulv

Bejdsning bruges på loft, vægge, gulve, døre og møbler, – bejdsen ( bejsen ) findes i mange farver, som igen kan blandes med hinanden for at skabe en farve som ingen andre har, og du får et helt unikt gulv. Hvilken gulvbehandling skal jeg vælge? Du kan få malet dit gulv, hvilket er ved at være populært igen. Afhøvling overlades bedst til professionelle gulvafhøvlingsfirmaer, mens flere og flere vælger selv at foretage en afslibning af gulvet. Med hensyn til slidstyrke har hver træsort en hårhedsgrad, der er afgørende for hvor meget gulvet bliver påvirket af stød og ridser. Sæbehandling tilrådes ikke til løvtræsgulve eller parketgulve. Når bejdsning ( bejsning ) er udført skal trægulvet have en anden form for efterbehandling, enten med lak eller olie. Sæbevask af ludbehandlet gulv har været kendt og brugt i mange år i danmarke og de skandinaviske lande. Det er slidlagets tykkelse, der bestemmer, hvor meget lamelgulvet kan slibes. Hvordan påfører man bejdsen ( bejsen ) for at skabe det antikke præg? Man skal lægge et godt lag bejdse på gulvet, så den ikke tørrer for meget ind i træet. Det tilrådes ikke at bejse et bambus gulv.

Trægulve er et levende materiale

Rigtige trægulve er levende produkter, og ikke to stykker træ er ens. Kommer der ridser eller mærker, er de nemme at slibe væk og genoliere, ulempen er, at olie ikke øger gulvets slidstyrke, og olierede gulve skal vedligeholdes hyppigere end fx lakerede gulve. Der findes massive plankegulve til fuldlimning på beton, men spørg din gulvleverandør, og følge deres anvisninger. Det giver en flot, rustik overflade med sæbebehandling, og rigtigt udført er sæbebehandlingen rimeligt modstandsdygtig, men kræver dog ofte vask og er ikke så solid som en olieret overflade, – Husk! Sæbehandlingen gentages mindst tre gange for at mætte træet. Et ludbehandlet gulv kan efterbehandles med olie, sæbe, voks eller lak.


Leave a Reply

1 kommentar:

  1. Byg-ecohome.dk er leverandør af smukke, økologiske og bæredygtige indendørs bambusgulve og udendørs bambusprodukter. Vi tilbyder et stort udvalg af premium økologiske byggematerialer herunder indendørs bambus plankegulve og parket, bambus beklædning, paneler og plader, massiv terrassebrædder og andre udendørs robuste byggemateriale: solide paneler, bjælker, finer, facadebeklædning, hegnplader og tilbehør.
    Besøg vores hjemmeside www. byg-ecohome.dk for at få et godt overblik på de alle bambus gulv modeller og byggematerialer som vi tilbyder i vores store sortiment af økologiske og bæredygtige moso bambusart produkter og se det store sortiment af unikke MOSO® bambusprodukter: smukke designs i forskellige konstruktion, farver, konfiguration og stilarter.

    SvarSlet